> Frank van der Lende

Frank van der LendeCollega-discjockey en voorganger in de middag bij 3FM Sander Lantinga noemde dj Frank van der Lende in een recent interview ‘een ruwe diamant die geslepen en gepolijst moet worden’. Ruw is hij zeker. Stunts zijn hem niet vreemd. Zo organiseerde hij een dark room-sessie in de 3FM studio en liet hij zich als een hond rondleiden door een SM-meesteres, presenteerde onlangs met knalrood hoofd een aflevering van That’s Live vanuit het kleine overvolle bloedhete thuiskroegje van singer/songwriter Douwe Bob en begon zijn middagshow met een parachutesprong.

Maar het is toch vooral zijn eigen geluid, eerlijkheid en liefde voor muziek die hem tot zo’n talent maken. Uit het doen en laten van Van der Lende blijkt dat hij echt van muziek houdt. Meer dan menig semi-lollige radio-dj kent Van der Lende zowel zijn klassiekers als de nieuwste muziek vers van de pers. In de nachtelijke uurtjes heeft hij zich met de Bende van van der Lende een dj getoond die niet bang is om zich bloot te geven. Of dat nou gaat om eerlijkheid over zijn eigen leven – hij vertelt net zo makkelijk over problemen met zijn ex of over zijn gebruik van stimulerende middelen in het weekend. Of over tijdens de nachtelijke uitzending de studio uitlopen om te praten met een wildvreemde die voor het gebouw staat te wachten om met Van der Lende te praten. Die eerlijkheid maakt ook dat hij een prostituee kan opbellen en met oprechte belangstelling kan vragen naar haar dag.

Met zijn karakteristieke stemgeluid en verschijning is Van Der Lende misschien een dj waar je misschien even aan moet wennen maar eenmaal gewend kan je niets anders doen dan deze bijna twee meter pure rock ‘n roll in de armen te sluiten. De Nipkowjury wil daarom graag dj Frank van der Lende een eervolle vermelding voor de Zilveren Reismicrofoon doen toekomen.

Share |