Armin van Buuren

Ere-Zilveren Reissmicrofoon
 2023

Armin van Buuren

De internationaal befaamde dj Armin van Buuren krijgt de Ere Zilveren Reissmicrofoon 2023 voor zijn radiowerk bij onder meer Radio 538. Dat maakte juryvoorzitter Vincent Bijlo op 9 mei bekend in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers. De prijs wordt uitgereikt op 15 juni.

Het juryrapport:

De lieveling van de Nederlandse dance-scene maakt de titel ‘dj’ dubbel waar: als veelgeprezen club-artiest én als onvolprezen radiomaker. Zijn zelf ontwikkelde radioshow A State of Trance werd rond de eeuwwisseling geboren op SLAM!-voorloper ID&T Radio en groeide gestaag uit tot het populairste muziekprogramma ter wereld, waar ook in Nederland de commerciële grootmachten regelmatig strijd om leveren.

Vanuit zijn speciaal hiervoor ontworpen radiostudio in Amsterdam brengt Armin al mixend en presenterend wekelijks zo’n veertig miljoen luisteraars in meer dan tachtig landen in vervoering, met sfeervolle selecties en onovertroffen overgangen. Van Buuren zet verder de toon in knappe koppelingen met online platforms en sociale media. Hij maakte ASOT tot een écht radioprogramma, met interactieve onderdelen als de ‘Future Favorite’ en de ‘Service for Dreamers’. Sympathiek is dat Van Buuren steeds meer ruimte gunt aan nieuw talent. Sinds zijn terugkeer bij Radio 538 neemt Armin daar ook de radio-klassieker Dance Department voor zijn rekening.

Van Buuren werd tussen 2007 en 2012 veelvuldig uitgeroepen tot beste dance-dj van de wereld, ontving al in 2010 een prijs voor ’s werelds beste dance-podcast, en hij is sinds 2011 Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Met diepe bewondering en grote waardering voegen wij hier nu deze eretitel aan toe voor Armins radio-, streaming- en podcast-oeuvre, alsmede zijn onnavolgbare tijd-management.

De Nipkowschijf-uitreiking wordt mogelijk gemaakt door onze sponsors