B&B Vol Liefde

Speciale vermelding
Zilveren Nipkowschijf 2024

B&B Vol Liefde

Het mixen van verschillende succesvolle tv-formats is geen garantie voor een nieuw succes: er kan zo maar een tv-gedrocht ontstaan. Essentieel is dat alle ingrediënten vol zorg, aandacht en subtiliteit worden gedoseerd. Zoals bij B&B Vol Liefde op RTL4.

In deze realityshow krijgen verschillende B&B-eigenaren (een snufje Bed & Breakfast) die een nieuw bestaan hebben opgebouwd in het buitenland (een flinke dot Ik Vertrek) een aantal kandidaat-liefdespartners als logés over de vloer (een krokante laag Boer Zoekt Vrouw). Waarbij de camera geen grenzen kent.

De casting van het afgelopen seizoen bracht de kijker een zeer afwisselende mix van vertedering (Leendert in België), verbijstering (Walter in Frankrijk), verwarring (Petri in Frankrijk), vermaak (Marian in Portugal), bevreemding (Bram in Zweden) en ontluistering (Martijn in Thailand). Het waren allemaal karakters om van te smullen en van te gaan houden. Met als kers op de taart dat twee deelnemende B&B-eigenaren (Debbie en Joy in Spanje) echte en langdurige liefde vonden. Iets dat in de hedendaagse overvloed aan datingprogramma’s eerder uitzondering dan regel is.

B&B Vol Liefde zorgde voor een echte zomerhype: Nederland ging tijdens de warme maanden massaal vijf dagen per week een uur voor de televisie zitten. Een ongekende toewijding, die te danken is aan de perfecte, altijd vaart houdende montage. En de mooie beelden uit heel Europa – en een hoekje Azië – bezorgden ook thuisblijvers een vakantiegevoel.

Onovertroffen is de voice-over van Jeroen Kijk in de Vegte, met zijn gevoel voor sfeer en humor. Hoewel de woordgrapdichtheid op het randje is van wat de kijker aankan, zijn zijn teksten en timing essentieel voor het succes.

De makers van B&B Vol Liefde toonden in de zomer 2023 dat ze in het reality-genre de absolute top zijn.

De Nipkowschijf-uitreiking wordt mogelijk gemaakt door onze sponsors