Frank van der Lende

Speciale vermelding
Zilveren Reissmicrofoon 2015

Collega-discjockey en voorganger in de middag bij 3FM Sander Lantinga noemde dj Frank van der Lende in een recent interview “een ruwe diamant die geslepen en gepolijst moet worden”.

Ruw is hij zeker. Stunts zijn hem niet vreemd. Zo organiseerde hij een dark room-sessie in de 3FM studio en begon zijn middagshow met een parachutesprong.¬†Maar het is toch vooral zijn eigen geluid, eerlijkheid en liefde voor muziek die hem tot zo’n talent maken. Meer dan menig semi-lollige radio-dj kent Van der Lende zowel zijn klassiekers als de nieuwste muziek vers van de pers. In de nachtelijke uurtjes heeft hij zich met de ‘Bende van van der Lende’ een dj getoond die niet bang is om zich bloot te geven. Hij vertelt net zo makkelijk over problemen met zijn ex of over zijn gebruik van stimulerende middelen in het weekend.

Met zijn karakteristieke stemgeluid en verschijning is Van Der Lende twee meter pure rock ’n roll die je in de armen wil sluiten. De Nipkowjury wil daarom graag dj Frank van der Lende een eervolle vermelding voor de Zilveren Reissmicrofoon doen toekomen.

De Nipkowschijf-uitreiking wordt mogelijk gemaakt door onze sponsors