Mangiare! (NTR)

Genomineerd
Zilveren Reissmicrofoon 2019

Mangiare! (NTR)

Vroeger had je op de radio Wina Born, van Wina’s Culinaria, daarna had je heel lang niets, nu heb je Petra Possel, van Mangiare!

Ze praat elke vrijdagavond een uur lang – op NPO Radio 2 bij de NTR – met gasten over eten en drinken. Je zou denken, op de radio werkt dat niet, je moet koks achter dampende pannen aan het werk zien. Niets is minder waar dan dat.

We zien, ruiken en proeven voor ons wat Petra Possel uitserveert. Ze doet dat op een prettige, geestige en eetlust opwekkende manier.

Redacteuren koken en proeven, wijnexperts geven tips, luisteraars vertellen over hun favoriete nachteten. We ruiken verse scones, we proeven zeewier en we komen alles te weten over het tempereren van chocolade.

We worden attent gemaakt op een Duits Bakboek – Back! – , we komen te weten hoe je snel en lekker kunt koken zonder zakjes en pakjes te gebruiken en we zitten gebiologeerd aan de keukentafel van een biologische aspergekweker.

Mangiare! is praten over eten en drinken zonder oppervlakkig gebabbel. Het is een culinaire verademing tussen het nieuws en de sport. Het behandelt trends zonder trendy te klinken. Mangiare! is slow radio zoals het bedoeld is. Mangiare! is genieten.

De Nipkowschijf-uitreiking wordt mogelijk gemaakt door onze sponsors