Nominaties Zilveren Nipkowschijf 2018 bekend

Nominaties Zilveren Nipkowschijf 2018 bekend

Ersin in Wonderland (VPRO), In het spoor van IS (BNNVARA) en De Luizenmoeder (AVROTROS) zijn genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf 2018.

De nominaties zijn woensdagavond 16 mei bekendgemaakt in het programma ‘M’ door Nipkow-juryleden Angela de Jong (AD), Haro Kraak (Volkskrant) en Renate van der Bas (Trouw).

In de vierdelige serie Ersin in Wonderland reisde Ersin Kiris als journalist én als toerist naar populaire vakantieoorden, zoals het Kruger Park en Acapulco.

In het BNNVARA-tweeluik In het spoor van IS probeerde journalist Sinan Can de opkomst en ondergang van Islamitische Staat te verklaren.

De Luizenmoeder was de verrassende kijkcijferhit van het afgelopen tv-seizoen. De serie speelt zich af op een basisschool en is een satire op het gedrag van ouders en schoolpersoneel.

De Neven van Eus (NTR) van Özcan Akyol heeft een speciale vermelding gekregen, onder meer vanwege Akyols sterke debuut als documentairemaker en de manier waarop hij het programma vorm heeft gegeven.

De ere-Nipkowschijf gaat naar André Van Duin. De komiek verdient de oeuvreprijs omdat hij zichzelf opnieuw heeft uitgevonden als presentator van Heel Holland Bakt en als acteur in Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen.

Op 21 juni wordt de winnaar van de Zilveren Nipkowschijf 2018 gekozen.

 

De Nipkowschijf-uitreiking wordt mogelijk gemaakt door onze sponsors