Pieter van der Wielen

Winnaar
Zilveren Reissmicrofoon 2015

Toen de zenderleiding van Radio 1 in alle wijsheid besloot goed beluisterde en goed gewaardeerde nachtprogramma Casa Luna te schrappen, was er veel kritiek.

En elk nieuw programma dat deze illustere voorganger zou moeten doen vergeten, zou een moeilijke klus te doen staan.

Pieter van der Wielen zag gelijk een mooi, intelligent maar toegankelijk cultuurmagazine voor zich en stortte zich met overgave op deze uitdaging. Samen met de VPRO-collega’s die jarenlang De Avonden hadden gemaakt, wist hij in zeer korte tijd een prachtig programma neer te zetten. Hoewel dat altijd teamwork is, is de frisse toon, oprechte interesse, ‘schwung’ en intelligentie van Pieter van der Wielen veruit het beste ingrediënt van het programma.

Ook de Reissmicrofoon-jury spreekt de waardering uit voor de kwaliteiten van Pieter van der Wielen. Een heel uur interviewen, zoals hij in Nooit Meer Slapen doet, past hem als een jas. Een tak van sport die maar weinigen écht beheersen.

Goede voorbereiding, getimede nachtelijke energie en een oprechte interesse in een brede diversiteit aan gasten maken hem tot een bijzonder aangename presentator die we hopelijk nog lang blijven horen, op het verder vaak zo vervlakte Radio 1.

De Nipkowschijf-uitreiking wordt mogelijk gemaakt door onze sponsors