Tim op het Broek

Speciale vermelding
Zilveren Reissmicrofoon 2022

Tim op het Broek

Tim op het Broek presenteert vanaf dag één op de reïncarnatie van KINK, het digitale radiostation met alternatieve popmuziek dat in 2019 terugkeerde. Vele jaren had hij al bij de regionale publieke zender L1 achter de microfoon een breder publiek geboeid. Zijn zachte G en eigenheid heeft hij gehouden, maar zijn enorme liefde voor muziek kan bij KINK in de volle breedte worden geëtaleerd. Je hoeft alleen maar mee te kijken via de webcam om te zien hoe Tim tijdens de nummers aan het meezingen of aan het luchtdrummen is.

Maar in wat Tim te vertellen heeft, onderscheidt hij zich pas echt. Zijn teksten zijn doordacht, zijn voorbereiding Spitseriaans (Frits Spits-achtig zo je wilt). Hoewel hij ook uitstekend met de luisteraar aan de lijn kan improviseren. Dan is hij die vriend waarmee je naar de kroeg of een concert wil gaan. Hij is geïnteresseerd in ieders verhaal, zoals toen hij geraakt was door een arts op de IC die tijdens de coronapandemie een plaat aanvroeg maar eigenlijk veel meer te vertellen had. In de laatste week van 2021 draaide Tim in zijn eentje dagelijks 18 uur de Album Top 1000 van KINK om zo geld op te halen voor de longverpleging. Vlak nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen legde Tim contact met een alternatief radiostation aldaar, om te horen hoe zij als verzetszender proberen te overleven.

Het maakt de uren van Tim op KINK uniek. De kracht van radio is hier in volle glorie te horen. KINK drijft op deze authentieke en bevlogen radiomaker die hier vast niet z’n laatste plek op de nationale radio heeft gevonden.

(Foto Jessie Kamp)

 

 

De Nipkowschijf-uitreiking wordt mogelijk gemaakt door onze sponsors